Terrengsykkel-legenden Gary Fisher kommer til Lavkarittet

Terrengsykkel-legenden Gary Fisher kommer til Lavkarittet

Gary Fisher blir omtalt som en av den moderne terrengsyklingens grunnleggere. Lørdag 10. august står han på startstreken i Lavkarittet. 

- Jeg gleder meg stort til å sykle i den fantastiske naturen og endelig få treffe menneskene der, sier Gary Fisher.

Det er ikke noen hvem som helst som kommer til Skibotn i august. Sykkelpioneren har gjennom sin innovative holdning pushet grensene for hva en terrengsykkel kan være. Mest kjent for mange vil fortsatt være hans utvikling av 29”-sykler, som i dag nærmest er standard for terrengsykling.

- Jeg har hørt masse godt om Lavkarittet og ser frem til en dag for minnebøkene. Jeg har syklet på alle kontinenter og i utallige land, men dette blir sannsynligvis det nordligste rittet jeg har deltatt i, sier Fisher.

Det er Totto Eriksen hos Tromsø Ski & Sykkel som har tatt initiativ for å få sykkellegende nordover. De har i mange år samarbeidet tett med Skibotn IL og Lavkarittet.

- Det er utrolig moro og en anerkjennelse av jobben vi gjør at selveste Gary Fisher kommer til rittet. Å få han som omtales som gudfaren av terrengsykkel på besøk er inspirerende utaler rittleder Arngrim Molberg i Lavakrittet.

Gary Fisher lover å ta seg god tid når han kommer til Storfjord i august. For han dreier terrengsyklingen seg først og fremst om menneskene, og det er disse han ser mest frem til å møte i Skibotn.

- Etter et langt liv med sykling er det noen ting som spesielt fester seg hos meg. Det ene er felleskapet syklister over hele kloden deler. Og det andre er sykkelgleden. Jeg håper flest mulig kommer på rittet, tar del i fellesskapet, og gjør det med store smil, sier han.

Bakgrunn:
Gary Fisher grunnla i 1979 sykkelmerket MountainBikes sammen med Charlie Kelly, noe som har definert en hel sykkelkategori i tiårene som har fulgt. Gjennom sitt eget merke Gary Fisher, og senere Trek Bicycle, har han utviklet sporten og vært en innovatør som har sørget for å utvikle bedre sykler og gi flere tilgang til gode sykler.
Siden 1993 har Gary Fisher vært en del av Trek Bicycle, og han er fortsatt aktiv i Trek Bicycle. Han kommer til Lavkarittet som et samarbeid med Trek-importør Foss Sykler og ski- og sykkelspesialisten Tromsø Ski & Sykkel.

gARY fISCHER LAVKARITTET.jpg

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×